فیلتر






حافظه اس اس دی

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

راهنمای خرید حافظه اس اس دی

یکی از نقاط ضعف کامپیوترها وجود هارد مکانیکی متحرک داخل آنها بود که جزو نقاط ضعف سیستم های کامپیوتری محسوب می شد. اما به تدریج با تولید حافظه های SSD این وضعیت بهبود یافت چون که سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در در هارد SSD به مراتب بالاتر از هاردهای قدیمی می باشد. هاردهای قدیمی در مقایسه با حافظه های SSD در مقابل ضربه بسیار حساس هستند و با وارد شدن ضربات فیزیکی کوچک نیز دچار خرابی می شدند. از دیگر معایب هاردهای قدیمی داشتن ایجاد سر و صدا و لرزش می باشد. همه این معایب با تولید و خرید SSD و فناوری برگرفته از فلش مموری ها تا حدود بسیار زیادی از بین رفته و دنیای کامپیوتر در این زمینه پیشرفت چشمگیری پیدا کرد.

انواع هارد SSD از نگاه فناوری ساخت

در عرصه جهانی هاردهای SSD در تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند که در حالت کلی می توان این گونه از هاردها را در سه دسته تقسیم بندی نمود:

هارد SSD 2.5 اینچی یا SATA3

اینگونه از هاردهای اس اس دی داخل کیس کامپیوتر و لپ تاپ مانند هاردهای قدیمی جاگذاری و نصب می شود، به طوریکه یک عدد کابل برق ساتا از پاور به آن وصل شده و برق هارد را تامین می نماید و یک عدد کابل ساتا هم از مادربورد به آن وصل می شود و اطلاعات را بوسیله آن جابجا می کند. این مدل از هاردهای SSD با ابعاد کوچکی که دارند برای نصب آنها نیاز به یک براکت هارد دارد. اما در کیس های جدید قسمت مربوط به هاردهای اس اس دی نیز طراحی شده است که دیگر نیازی به داشتن براکت ندارند. در این مدل از هاردهای کامپیوتر سرعت خواندن اطلاعات 560 و نوشتن آن 530 مگابایت بر ثانیه می باشد.

هارد اس اس دی M2

هارد اس اس دی M.2 از طریق رابط M.2 روی مادربورد سوار می شود. این مدل هارد در مقایسه با هارد SSD با سایز 2.5 اینچ که از طریق کابل ساتا به مادربورد متصل می شود سرعت زیاد و با ظرفیت بیشتری هستند همچنین ابعاد کوچکتری نیز دارند. هنگام خرید هارد اس اس دی M.2 باید دقت کنید که مادربرد شما دارای اسلات M.2 نیز باشد. هارد اس اس دی M.2 از عملکرد بسیار بالایی برخوردار است و همچنین قدرت ذخیره سازی بیشتر و فضای کمتر را در داخل کیس اشغال می کند.

هارد اس اس دی NVME

یکی از جدیدترین فناوری های طراحی شده در زمینه حافظه های SSD که به صورت مستقیم روی مادربرد متصل می شود هارد اس اس دی NVME می باشد، چرا که به صورت مستقیم و از طریق درگاه PCI Express روی مادربرد ووصل می شود و نیازی به کابل ساتا ندارد به همین خاطر از سرعت بسیار بالایی نیز برخوردار است. این مدل از حافظه های SSD از نوع M.2 می باشند به طوریکه سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در این مدل از هاردها بسیار بالاتر از سایر هاردهای هم نوع خود می باشد که در بعضی از برندهای آن سرعت خواندن اطلاعات 6900 و نوشتن اطلاعات 5000 مگابایت بر ثانیه نیز می رسد.

مزایای استفاده از هاردهای SSD در مقایسه با هارد های HDD

هاردهای SSD در مقایسه با هارد اینترنال و هارد اکسترنال از نوع HDD مزایای زیاد دارند که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

سرعت

حافظه های SSD در خواندن و نوشتن اطلاعات از سرعت بسیار زیادی برخوردار هستند، به این علت که حافظه SSD مانند هاردهای مکانیکی نیاز به گردش دیسک و خواندن اطلاعات توسط لنز را ندارند و به طور مستقیم تراشه های طراحی شده در داخل هارد دسترسی دارند. به عنوان مثال، سرعت خواندن رندوم اطلاعات در حافظه هارد SSD مابین 200 الی 500 مگابایت بر ثانیه بوده در صورتی که سرعت خواندن رندوم یک هارد مکانیکی HDD حدود 100 الی 200 مگابایت بر ثانیه می باشد. لازم به ذکر است که اس اس دی های NVME به راحتی می توانند با سرعتی برابر چند گیگابیت بر ثانیه هم اطلاعات را انتقال دهند.

طول عمر

هاردهای SSD در مقایسه با هاردهای HDD طول عمر بیشتر دارند. به این علت که در طراحی هاردهای اس اس دی از قطعات مکانیکی بسیار کمتری استفاده شده و به سبب نداشتن لرزش و و نداشتن قطعات متحرک کمتر دچار خرابی می شوند. به عنوان مثال میانگین طول عمر حافظه SSD بین 5 الی 10 سال بوده در صورتی که میانگین عمر حافظه HDD مابین 3 الی 5 سال می باشد.

صدا

به خاطر نداشتن قطعات مکانیکی در داخل هارد SSD، به غیر از داشتن طول عمر بالا از سر و صدای کمتری نیز برخوردار هستند. پس بنابراین می توان گفت یک حافظه اس اس دی هنگام کارکرد هیچگونه صدایی را تولید نمی کند و به سبب آن سیستم شما هنگام روشن بودن صدای کمتری تولید می کند.

مصرف برق

هارد اس اس دی در مقابل هارد های HDD به مراتب مصرف برق کمتری دارند به همین خاطر هاردهای اس اس دی نیاز به برق کمتری از برق تولیدی توسط پاور را دارند. همچنین این امر سبب می شود در لپ تاپ ها نیز مصرف انرژی برق به حداقل رسیده و باتری لپ تاپ می تواند مدت زیادی را برق لپ تاپ را تامین نماید.

معایب حافظه های اس اس دی در مقایسه با حافظه های HDD

- حافظه های اس اس دی از قیمت بیشتر برخوردار هستن که یکی از معایب آنها به شمار می آید. ولی به هر حال سرعت زیاد در مقابل قیمت اس اس دی مانعی برای خرید SSD نمی باشد.

- در مقابل نوسانات و قطعی برق بسیار حساس می باشند که این امر سبب کاهش طول عمر آنها می شود.

- با گذشت زمان و استفاده از آن رفته رفته سرعت آنها کاهش می یابد.

خرید هارد SSD (حافظه اس اس دی) با قیمتی مناسب

حافظه های اس اس دی به خاطر سرعت و امنیت زیاد که دارند در سیستم های دیتا سنتر و سرورها نیز کاربرد دارند. همینطور در کامپیوترهای شخصی و اداری برای نصب نرم افزارها و سیستم عامل و بازهای رایانه ای از حافظه اس اس دی استفاده می کنند به این خاطر عملکرد بهتری را می تواند داشته باشد. ولی به جهت داشتن قیمت زیاد این محصول بهتر است از حافظه های HDD برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنید.

می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر همچون قیمت و خرید هارد SSD از صفحه مخصوص آن در فروشگاه اینترنتی بایول مراجعه نمایید.