تفاوت گلس شیشه ای و سرامیکی به صورت جامع
زمان تقریبی مطالعه 7 دقیقه
امروزه گوشیهای هوشمند یک ابزار ارتباطی مهم و جداییناپذیر از زندگی روزمره انسان ها هستند. گوشی های هوشمند حاوی اطلاعات شخصی، عکس های با ارزش، و وظایف مهمی هستند که حفاظت از آنها باید در اولویت هر فردی باشد. در این بین، گلسها یک محافظ در برابر خطرات احتمالی همچون ضربه، خط و خش و سقوط نقش بسزایی دارند. گلس ها امروزه از تنوع زیادی برخوردار هستند که در بین آنها دو نوع گلس محبوبیت بیشتری دارد که تقاضا برای آنها از دیگر گلس ها بیشتر هستند. گلس سرامیکی و گلس شیشهای که هریک مزایا و معایب مربوط به خود را دارند، جزء محبوب ترین گلس های بازار هستند.
در این مقاله از مجله بایول تفاوت گلس شیشه ای و سرامیکی را بررسی کرده و این موضوع که گلس شیشه ای بهتر است یا سرامیکی توضیحاتی را ارائه می دهیم تا با آگاهی از ویژگیهای هر یک از آنها، بتوانید هوشمندانه و مناسب با نیاز خود یکی را انتخاب کنید. چنانچه به دنبال خرید گلس گوشی هستید، ما را همراهی کنید.
مشخصات گلس سرامیکی
گلس های سرامیکی یا همان پلاستیکی از مواد پلاستیکی ساخته شده اند که به همراه موادی دیگر هستند که برای محافظت از صفحه نمایش گوشی تولید می شوند. دو نوع از گلس های پلاستیکی وجود دارند، PET و TPU. می توان گفت هر دو این گلس ها تقریباً دارای یک رده از کیفیت می باشند ولی مهمترین مزیت TPU در مقایسه با نوع قبلی خود یعنی PET نصب آسان و بی دردسر است که خودتان می توانید به راحتی آن را روی صفحه نمایش گوشی خود نصب نمایید. یکی از مشخصات محافظ های صفحه نمایش سرامیکی، وجود طراحی نازک و وزن سبک آنها می باشد. این مورد سبب شده است تا افرادی که می خواهند گوشی تلفن همراه خود را با حداقل محافظت در دست داشته باشند از این نوع گلس استفاده کنند.
در حالت کلی این مدل از گلس ها در برابر ضربه و یا جسم نوک تیز مقاومت زیادی ندارند و اغلب اوقات ممکن است این نوع گلس بعد از برخورد با جایی سالم بماند، ولی شیشه یا صفحه نمایش گوشی ترک برداشته یا بشکند. همینطور گلس های سرامیکی از وضوح تصویر و حس لمس کمتری در مقایسه با گلس شیشهای برخوردار هستند. ولی نازک بودن این گلس ها سبب بهتر کارکردن تاچ گوشی می شود و همینطور به علت ساختار سرامیکی جای اثر انگشت روی این گلس ها باقی نمی ماند.
مشخصات گلس شیشه ای
گلس های شیشه ای از پلاستیک مخصوص با ترکیب مواد اولیه مشابه شیشه ساخته می شوند که پروسه استحکام بخشی خاصی را سپری میکند. این فرآیند شامل گرم کردن شیشه، خنک شدن هر چه سریعتر آن و سپس گرم کردن دوباره آن می باشد. گلس های شیشه ای محافظت خیلی خوبی در مقابل خراش و ضربهها از خود نشان می داده و به آسانی نصب میشوند و بعد از نصب راحت این مدل از گلس ها حباب زیر آن باقی نمی ماند. از دیگر مزیتهای محافظ های شیشه ای، توانایی آنها در حفظ روشنایی صفحه نمایش دستگاه می باشد. از ویژگی های گلس های شیشه ای مقاومت آنها در برابر خراشیدگی را می توان عنوان کرد. گلس شیشه ای در برابر خراشیدگی و خط و خش می تواند به خوبی مقاومت کند.
همینطور شفافیت و نمایش رنگ بسیار خوبی نیز دارند و نمایش رنگها به شکل واقعی تر نمایان می شود و شفافیت بالای آن سبب میشود اطلاعات به وضوح دیده شده و همچنین نوشته ها خیلی شفاف دیده می شوند. گلس های شیشه ای از ضربه پذیری و استحکام بالایی برخوردار هستند. گلس شیشه ای در مقابل ضربات قوی بوده و احتمال دارد در برابر سقوط از ارتفاع های بلند یا برخورد با سطوح سخت بشکنند ولی به سبب جذب ضربه مانع از وارد شدن آسیب به صفحه نمایش گوشی می شود معمولاً با استفاده از قابها و گاردهای محافظ، از صفحه نمایش گوشی خود می توانید تا حد قابل توجهی محافظت کنید. هرچند این موضوع تا حدودی به کیفیت قابی که استفاده میکنید وابسته است ولی در حالت کلی میتواند ضریب امنیت را بالا ببرد. از دیگر خصوصیات کلیدی گلس های شیشه ای ضخامت ۰.۱۵ میلی متری آنها می باشد که متناسب با انواع قاب ها است. از جهاتی محدودیتی در کاربری گوشی و حساسیت لمسی به وجود نمی آورد.
تفاوت گلس شیشه ای با سرامیکی
هرچند هر دو محافظ صفحه سرامیکی و شیشه ای برای محافظت از صفحه نمایش گوشی کاربرد دارند، ولی تفاوتهایی بین این دو مدل از گلس ها موجود است که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
مقاومت در برابر خراش
گلس های سرامیکی مقاومت خیلی زیادی در مقابل خراش های احتمالی از خود نشان می دهند و محافظت امنی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. مقاومت شیشه سرامیکی در مقابل خراش تقریباً ده برابر بیشتر از شیشه استاندارد می باشد. هرچند گلس های شیشه ای محافظت خیلی خوبی در مقابل خط و خش و ضربات احتمالی دارند، ولی در برابر خط و خش به اندازه محافظهای صفحه نمایش سرامیکی مقاوم نیستند.
ضخامت و وزن
گلس های سرامیکی دارای وزن سبکی هستند و می توانند یک انتخاب عالی برای محافظت حداقلی از صفحه نمایش گوشی به شمار آیند. در مقابل گلس های شیشه ای قادر هستند ضخامت قابل توجهی به صفحه اضافه نمایند، که در مقایسه با گلس های سرامیکی از وزن زیادتری برخوردار هستند ، باید دقت کنید که همچنان جزء گلس های سبک وزن به حساب می آیند.
سازگاری
گلس های سرامیکی روی نمایشگرهای تخت به خوبی کار میکنند، ولی احتمال دارد برای دستگاههای خاصی با صفحهنمایش خمیده چندان کارایی نداشته باشند. ولی گلس های شیشه ای طیف وسیعی از برند ها و مدلهای موجود را دارند که انواع و اندازههای گوناگون دستگاه ها را تامین میکنند.
مقاومت در برابر ضربات
گلس های شیشه ای در برابر سقوط از ارتفاع و ضربات احتمالی مقاومت زیادی را از خود نشان می دهند و از گوشی شما در مقابل آسیب های جدی محافظت میکنند. این در صورتی است که محافظ صفحه نمایش سرامیکی همچون محافظ های شیشه ای از نمایشگر گوشی محافظت نمی کنند و در بعضی از موارد موقع استفاده از این نوع گلس ها، شکستگی نمایشگر موبایل خود را شاهد خواهید بود چرا که گلس های سرامیکی این خاصیت را دارند. گلسهای سرامیکی به صورتی طراحی شده اند که بسیار انعطاف پذیر بوده و اصلا نمی شکنند.
شفافیت
گلس های سرامیکی در برابر گلس های شیشه ای از وضوح تصویر و حس لمس کمتری برخوردار هستند. گلس های شیشهای معمولاً دارای شفافیت های زیادی بوده و افت کیفیتی برای نمایشگر گوشی وجود نخواهد داشت. از جهتی به علت جنس شیشهای و شفافیت آنها در صورت جذب اثر انگشت و یا آلودگی های محیطی که احتمال دارد بر اثر استفاده های روزمره بر روی نمایشگر ایجاد شود، سبب پایین آمدن کیفیت آن شود. البته این مشکل با تمیز کردن آن به راحتی برطرف خواهد شد.
قیمت
هرچند فرق بین گلس شیشه ای و سرامیکی قیمت آنها می باشد، ولی گلس های شیشه ای با توجه به قابلیت ها و تکنولوژی های به کار رفته در تولید آنها، قیمت زیادتری در مقایسه با گلس های سرامیکی دارند. تقریباً می توان گفت که گلس های سرامیکی ارزان ترین گلس های موجود در بازار به حساب می آیند.
سوالات متداول بررسی تفاوت گلس های شیشه ای و سرامیکی
گلس های سرامیکی بهتر هستند یا گلس های شیشه ای؟
با توجه به موارد ذکر شده در مقاله، به این نتیجه می رسیم که گلس های شیشه ای بهتر از گلس های سرامیکی بوده و از توانایی های بیشتری برخوردار هستند ولی گلس های سرامیکی هم ویژگی های خاص خود را دارند.
خصوصیات بارز گلس های شیشه ای چیست؟
خصوصیات بارز گلس های شیشه ای ضخامت ۰.۱۵ میلیمتری، متناسب بودن با انواع قاب ها، عدم ایجاد محدودیت در استفاده از گوشی و حساسیت لمسی می باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله تفاوت گلس های سرامیکی و شیشه ای را بررسی کردیم. با توجه به مزایا و معایبی که برای هر دو نوع گلس اشاره کردیم، باید بگوییم استفاده از گلس شیشهای برای فضاهایی مناسب است که در کنار محافظت از نمایشگر گوشی نیازمند شفافیت و زیبایی هستند. ولی چنانچه می خواهید گلسی با مقاومت بیشتر و قیمت پایین تهیه کنید، گلس سرامیکی می تواند گزینه مناسبی باشد.
در حالت کلی چنانچه به دنبال خرید گلس گوشی موبایل هستید، بایستی به معیار های تشخیص کیفیت گلس دقت کنید. این معیار ها شامل ضخامت ، مقاومت در مقابل خراش ، شفافیت ، وزن سبک و راحتی نصب می باشد که در طول مقاله به هر کدام از این موارد و تفاوت آنها در دو نوع گلس سرامیکی و شیشه ای اشاره کردیم. در صورتی که شما نیز تجربه استفاده از این دو نوع گلس را دارید آن را قسمت کامنت ها با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.