علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست؟ بررسی کلیه علت ها
زمان تقریبی مطالعه 5 دقیقه
خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ در ویندوز 10 یا 11 بی شک سبب خواهد شد تا شما متوجه بروز مشکل در سیستم خود باشید. زیرا مسلماً اطلاعات خیلی زیاد و ارزشمندی درون آن دارید و همینطور برای خرید یک لپ تاپ دیگر بایستی هزینه زیادی را متحمل شوید. در ادامه این مقاله از مجله بایول می خواهیم علت خاموش شدن لپ تاپ بعد از روشن شدن را شرح داده و بعد از آن راه های حل آن را توضیح دهیم.
امکان وجود ویروس یا بد افزار
یک مورد از دلایل اصلی خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را وجود ویروس می توانیم عنوان کنیم. چنانچه لپ تاپ شما پس از روشن شدن فوراً خاموش نمیشود، پیشنهاد میکنیم تمام سیستم را کاملاً با یک آنتی ویروس خوب اسکن نموده و اطمینان پیدا کنید که لپ تاپ از ویروس پاکسازی شده است. برای اینکه مطمئن شوید ویروس ها کاملاً پاکسازی شده اند میتوانید ویندوز لپ تاپ را تعویض کرده و دوباره آن را نصب نمایید.
داغ شدن بیش از حد لپ تاپ
دیگر علت خاموش شدن لپ تاپ ایسوس، لنوو، اچ پی و دیگر برندها را میتوان داغ شدن بیش از حد معمول آنها در نظر بگیریم. هنگامی که لپ تاپ شما به طور ناگهانی خاموش میشود در صورتی که دمای آن شدیداً بالا رفته است، علت خاموش شدن را بایستی همین موضوع بدانیم.
در حقیقت زمانی که دمای قطعات داخلی لپ تاپ از حد معول بالاتر برود، خود دستگاه برای پیشگیری از صدمات احتمالی خود را خاموش میکند. چنانچه مشکل به همین علت بود پیشنهاد ما این است بالا رفتن دمای CPU و GPU را به خوبی زیر نظر بگیرید و حتما از یک خنک کننده لپ تاپ استفاده نمایید.
ورود خاک به داخل فن
در طی زمان و با گذشت مدتی از عمر لپ تاپ، گرد و خاک به داخل آن نفوذ پیدا کرده و سبب میشود تا فن دیگر نتواند مثل سالهای اولیه کارایی خود را داشته باشد. هنگامی که فن عملکرد خوبی نداشته باشد درست مثل ماشین که جوش میآورد، لپ تاپ هم به طور ناگهانی خاموش میشود.
برای برطرف کردن این مشکل پیچهای پشت لپ تاپ را باز کنید و با مسواک و سشوار (از فاصله دور و با باد خنک) فنها را به خوبی تمیز نمایید.بنابرین یکی از راههای رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را میتوانیم با تمیز کاری دورهای فن آن رفع کنیم.
دقت کنید که چنانچه با مشکل روشن نشدن لپ تاپ روبرو هستید، موارد ذکر شده برایتان کارساز نخواهد بود و باید به سراغ سایر روش ها بروید.
مشکل در بایوس و تنظیمات آن
دلیل خاموش شدن لپ تاپ هنگام بالا آمدن ویندوز یا خاموش شدن یه هویی آن را میتوانیم بروز ایراد در بایوس بدانیم. بایوس قسمت نرم افزاری می باشد که هنگام روشن شدن لپ تاپ، همه قطعات را بررسی کرده و بعد از آن اجازه روشن شدن کامل را می دهد. چنانچه به هر علتی در تنظیمات بایوس مشکلی داشته باشد مسلماً در کارکرد لپ تاپ خللی پیش خواهد آمد.
برای ورود به بخش بایوس لپ تاپ خود کافیست بعد از روشن شدن آن یکی از دکمههای F1، F2، Esc را بفشارید. برای پیدا کردن دقیق این دکمه میتوانید مدل یا برند لپ تاپ خود را جستجو نمایید. برای این منظور به جای X برند لپ تاپ خود را بنویسید و در گوگل عبارت how to enter X bios را سرچ نمایید.
بعد از وارد شدن به قسمت بایوس لپ تاپ خود، با در نظر گرفتن مدل آن در جستجوی گزینهای به نام Default settings یا Setup Default یا Reset to Default یا مواردی از این قبیل باشید.
آپدیت نبودن درایورها
تفاوتی ندارد که در پی انداختن صفحه گوشی بر روی لپ تاپ باشید یا با خاموش شدن لپ تاپ بعد از چند ثانیه روبرو شده اید، به هر حال یکی از روش هایی که میتواند لپ تاپ شما را نجات دهد همین به روزرسانی درایورهای آن می باشد. برای این منظور میتوانید از نرم افزاری همچون driver reviver استفاده کنید.
مشکل در سیستم عامل
بروز مشکل در سیستم عامل هر دستگاهی میتواند در عملکرد آن را اختلال ایجاد نماید، اکنون این دستگاه میتواند لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه هوشمند یا اینکه یک ساعت هوشمند باشد. بنابرین یک علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ lenovo، ایسوس و دیگر برندها را مشکل اساسی در سیستم عامل یا نصب ناقص آن بدانیم. برای برطرف نمودن این مشکل مناسب ترین کار نصب دوباره سیستم عامل می باشد.
مشکلات باتری
چنانچه چندین سال است که از لپ تاپ خود استفاده میکنید یکی از علت های خاموش شدن ناگهانی آن میتواند معیوب شدن باتری باشد. گذشته از این که قیمت لپ تاپ لنوو، اچ پی، دل، ایسوس، ام اس آی یا دیگر برندها چقدر می باشد، بعد از گذشت چند سال استفاده، باتری آن ضعیف شده و کارایی خود را از دست میدهد.
مشکل سخت افزاری
آخرین گزینه ای که باید مد نظر قرار دهید، احتمال خرابی لپ تاپ msi، لنوو، ایسوس یا سایر برندها می باشد. به عنوان مثال امکان دارد برد یا یکی از قطعات داخلی به هر علتی صدمه دیده باشد و به همین سبب لپ تاپ نتواند عملکرد درستی داشته باشد. برای رفع این مشکل قطعاً باید به یک مرکز تعمیرات مجاز مراجعه کرده و مشکل را رفع نمایید.
نتیجه گیری
در این مقاله خدمتتان شرح دادیم که لپ تاپ به چه علت هایی به طور ناگهانی خاموش میشود و برای برطرف نمودن این مشکل باید چه روشی را انتخاب کنید و چه اقداماتی را انجام دهید. در حالت کلی میتوانیم بگوییم چنانچه لپ تاپ شما قدیمی می باشد این ایراد امکان دارد به مشکل سخت افزاری مربوط باشد (معیوب شدن باتری یا قطعات داخلی) اما چنانچه لپ تاپ جدید باشد به احتمال بسیار زیاد ایراد در قسمت نرم افزاری می باشد.
سوالات متداول
علت خاموش شدن لپ تاپ بعد از روشن شدن چیست؟ این ایراد میتواند به علت های گوناگون همچون خراب شدن قطعات داخلی، ایراد نرم افزاری، بروز مشکل در سیستم عامل و سایر موارد رخ دهد که در طول مقاله روش حل آن را شرح دادهایم.
دلیل خاموش شدن لپ تاپ هنگام بالا آمدن ویندوز چیست؟ یکی از دلایل این ایراد میتواند مشکل در قسمت bios باشد که خدمتتان توضیحاتی ارائه دادیم.