آموزش تصویری و جامع نصب ویندوز 11
زمان تقریبی مطالعه 15 دقیقه
مایکروسافت در تاریخ ۳ تیر ماه سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی ویندوز ۱۱ را رونمایی کرد. جدیدترین نسخه از سیستم عامل ویندوز در فصل پاییز امسال به صورت یک آپدیت رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. بنابرین ویندوز ۱۱ را می توان بزرگترین بهروزرسانی سیستم عامل ویندوز بعد از ویندوز ۱۰ دانست که در سال ۲۰۱۵ روانه بازار شده بود. ویندوز ۱۱ کلاً از ویژگی جدید برخوردار بوده و از رابط کاربری جدیدی هم استفاده می کند. کاملا واضح است که مایکروسافت بر روی این موضوع تمرکز کرده که کاربران مختلف بتوانند با ویندوز ۱۱ بهتر کار کنند و عملکرد بیشتری داشته باشند.
مایکروسافت اعلام نموده که برای نصب ویندوز ۱۱ بایستی از شرایط خاصی برخوردار باشید. جای نگرانی نیست، زیرا ابزار مختلفی برای بررسی رایانه شما وجود دارد که به شما میگوید که میتوانید از ویندوز ۱۱ استفاده کنید یا نه. چنانچه به دنبال خرید ویندوز ۱۱ هستید بهتر است آزمایشی روی سیستم خود انجام دهید که نشان میدهد ویندوز ۱۱ بر روی کامپیوتر شما نصب میشود یا نه.
در این مقاله از مجله بایول به شما نصب ویندوز 11 بر روی لپ تاپ و حل مشکل نصب ویندوز 11 را آموزش میدهیم.
بروزرسانی از ویندوز 10 به ویندوز 11
بعد از ماهها آزمایش، مایکروسافت نهایتاً نسخه نهایی ویندوز 11 را در کانال Release Preview منتشر نمود. در حقیقت میتوانید همین امروز وارد تنظیمات ویندوز 10 شده و بهروزرسانی رایگان ویندوز 11 را دریافت نمایید. در ادامه مطلب به آموزش کامل نصب ویندوز 11 می پردازیم.
مرحله 1. بررسی نمایید که آیا سیستم شما با ویندوز 11 سازگاری دارد یا نه، از طریق نرم افزار Microsoft’s PC Health App میتوانید به این موضوع پی ببرید.
مرحله 2. برای آنکه بتوانید ویندوز 11 را دریافت نمایید، بایستی به قسمت تنظیمات یا Settings وارد شوید.
مرحله 3. Settings را باز کرده و به بخش Update & Security بروید.
مرحله 4. بر روی گزینه آپدیت ویندوز یا Windows Update کلیک نمایید.
مرحله ۵. صبر کنید تا فایلهای مورد نظر بارگیری شوند.
مرحله ۶. نخستین مراحل آپدیت ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ به طور خودکار شروع خواهد شد.
مرحله ۷. در صورتی که آپدیت بهطور خودکار آغاز نشد، بر روی گزینه نصب کلیک نمایید. از شما می خواهد که دستگاه را راه اندازی مجدد کنید. این کار را انجام دهید و مراحل نصب را تا آخر ادامه دهید.
بررسی سازگاری کامپیوتر با ویندوز 11
بایستی دقت کنید که سیستم عامل ویندوز ۱۱ با اکثر رایانه های موجود در بازار سازگار نمی باشد و یک مورد از پیش نیاز نصب ویندوز 11 این است که آیا دستگاهتان با سیستمعامل جدید مایکروسافت سازگار می باشد یا نه که باید از این موضوع اطمینان داشته باشید. چنانچه به دنبال خرید کامپیوتر جدید هستید یا حتی قصدخرید لپ تاپ را دارید، توصیه میکنیم دستگاهی خریداری کنید که با ویندوز ۱۱ کاملاً سازگار باشد. در غیر این صورت میتوانید از ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۵ که مایکروسافت پشتیبانی آن را متوقف میکند، استفاده نمایید.
برای اینکه این پیش نیاز نصب ویندوز 11 را متوجه شوید بایستی PC Health Check را از سایت مایکروسافت بارگیری کنید. فایل بارگیری شده را باز کنید، با قوانین آن موافقت نموده و مطمئن شوید که تیک مربوط به قیمت Open PC Health Check را زده اید. در نهایت بر روی Finish کلیک کنید.
در گام بعدی صفحهای بر روی رایانه شما باز میشود که عبارت PC health at a glance روی آن مشاهده میشود. در این صفحه می توانید کادری را بینید که روی آن عبارت Introducing Windows 11 به چشم می خورد. بر روی این قسمت کلیک کنید.
چنانچه سیستم شما با ویندوز ۱۱ سازگار نباشد با پیام This PC will not run Windows 11 روبرو خواهید شد. در ادامه پیامهایی را می بینید که در هنگام عدم سازگاری سیستم شما با ویندوز ۱۱ نمایش داده میشوند.
چنانچه رایانه شما با ویندوز 11 سازگار بود، میتوانید این سیستم عامل را به صورت رایگان در پاییز امسال بارگیری کنید. ولی روش نصب ویندوز 11 چگونه است و چگونه میتوانیم نصب ویندوز 11 روی لپ تاپ را انجام دهیم.
سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 11
قبل از یادگیری آموزش کامل نصب ویندوز 11 بایستی بررسی کنید که آیا سیستم شما حداقلهای مورد نیاز برای نصب ویندوز 11 را دارد یا نه. مایکروسافت سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ را نیز اعلام کرده است. برای نصب این ویندوز به حداقل ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی نیاز خواهد بود. همینطور بایستی صفحه نمایش شما به حداقل وضوح تصویر 720p برسد و اندازه آن نیز حداقل ۹ اینچ باشد.
آموزش کامل نصب ویندوز 11
در صورتی که لپ تاپ یا کامپیوتر شما هم اکنون از ویندوز 10 استفاده میکند، با استفاده از چند روش بالا میتوانید آن را به ویندوز 11 ارتقاء دهید، ولی چنانچه جدیداً لپ تاپ خود را خریداری کردهاید و هیچ سیستم عاملی به روی آن نصب نشده است میتوانید به وسیله یک فلش مموری بوتیبل که در قسمت بالا آموزش ساخت آن را شرح دادیم ویندوز 11 را به روی لپ تاپ خود نصب نمایید.
قبل از این که بتوانید ویندوز 11 را روی سیستم جدید خود نصب کنید بایستی اطمینان داشته باشید که گزینه Secure Boot در آن فعال باشد. این ویژگی برای امنیت بیشتر در نظر گرفته شده است و در حقیقت با هر دفعه بوت شدن سیستم بررسی میکند که یک بدافزار کنترل لپ تاپ شما را برعهده نگیرد. حال چگونه بایستی این گزینه را فعال نمایید؟
چنانچه لپ تاپ خود را به تازگی خریداری کردهاید و سیستم عامل بر روی آن وجود ندارد به احتمال خیلی زیاد موقع روشن شدن به قسمت کنترل پنل BIOS وارد میشود، ولی اگر به هر علتی این اتفاق رخ نداد بایستی برای هر برند یا حتی مدلی به یک روش خاص به بخش BIOS واردشوید. به عنوان مثال برای مدلهای جدیدتر ایسوس این شرکت ذکر کرده که قبل از روشن کردن لپ تاپ بایستی دکمه F2 را نگه داشته و بعد از آن لپ تاپ را روشن کنید. برای مثال لنوو عنوان کرده که بایستی سیستم را روشن کرده وبعد از آن کلید F2 یا Fn + F2 را فشار دهید.
بعد از آن که به بخش BIOS وارد شدید باید در قسمت Boot یا Security گزینه Secure Boot را پیدا کنید و آن را روشن یا Activate نمایید. دقت کنید که شکل و شمایل BIOS لپ تاپهای مختلف میتواند باهم فرق داشته باشد و به همین علت نمیتوان یک روش کلی را بیان کرد و بایستی خودتان این گزینه را در BIOS بیابید. بعد از اینکه Secure Boot را روشن کردید، تغییرات BIOS را ذخیره کرده و از بایوس خارج شوید.
حال لپ تاپ را خاموش کنید. فلش مموری بوتیبل خود که در بالا با Rufus ایجاد کردید را به لپ تاپ وصل کرده و آن را روشن نمایید. لپ تاپ به طور اتوماتیک ویندوز موجود بر روی این فلش مموری را تشخیص می دهد و وارد مراحل نصب ویندوز 11 می شوید و باید مطابق تصاویر زیر عمل کنید.
- زبان مد نظر خود را انتخاب کنید و بر روی گزینه Next کلیک نمایید.
- حال بایستی یک کلید محصول را وارد کنید یا به جای آن بر روی گزینه I don’t have a product key کلیک نمایید.
- در ادامه مراحل کار باید بر روی تاییدیه لایسنس کلیک نموده و گزینه Next را انتخاب نمایید.
- در این بخش گزینه نصب سفارشی (Custom Install) را انتخاب نمایید.
- در ادامه فرآیند بایستی درایو نصب را انتخاب کنید و بر روی گزینه Next کلیک نمایید.
- چنانچه در این صفحه هیچ درایوی را نتوانستید مشاهده کنید باید اقدامات این بخش را انجام دهید. پردازندههای نسل 11 اینتل و جدیدتر از تکنولوژی با نام Intel Volume Management Device بهره می برند تا مصرف باتری پایین بیاید و فعالیت به طور بهینهای انجام شود. این اتفاق سبب میشود که در این صفحه با پیغام We Couldn’t Find Any Drives روبرو شوید. برای برطرف کردن این مشکل درایو Intel Rapid Storage Technology (IRST) driver را از سایت اینتل بارگیری کنید. این فایل را به روی یک فلش مموری انتقال داده و به سیستم وصل نمایید. در عکس بالا گزینه Load Driver را بزنید و این فایل را از روی فلش انتخاب کنید. بعد از این که درایو IRST به روی سیستم نصب شد درایوهای شما شناسایی خواهند شد و میتواند مراحل نصب را ادامه دهید.
- در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد که نصب کننده مقداری از فایلها را کپی کرده و ممکن است در این مرحله با راهاندازی دوباره دستگاه نیز روبرو شوید. کشور یا موقعیت مکانی خود را انتخاب کرده و در آخر بر روی گزینه Yes کلیک نمایید. همینطور در صورت درخواست، طرحبندی صفحه کلید را نیز تعیین کنید.
- نام کامپیوتر خود را تعیین کنید و بر روی گزینه ادامه (Next) کلیک نمایید.
- در ادامه کار با حساب کاربری مایکروسافت خودتان وارد شوید.
- یک پین را برای ورود سریع ایجاد نمایید.
- در این قسمت گزینه نصب یک دستگاه جدید (Setup as New Device) را انتخاب نمایید.
- حال تنظیمات حریم خصوصی را فعالسازی یا غیرفعال کنید و بر روی گزینه Next کلیک نمایید.
- در این قسمت میتوانید سلیقه خود را برای شخصی سازی ویندوز 11 استفاده کنید. بعد از اعمال تغییرات، گزینه Skip را انتخاب نمایید.
- اکنون، وان درایو را راهاندازی کرده یا گزینه Only Store files on this Device را انتخاب نمایید.
حال بایستی صبر کنید تا اینکه فرایند نصب ویندوز تمام شود.
بعد از اتمام کار شما بایستی دسکتاپ ویندوز 11 را ببینید. حال میتوانید کار خودتان را با ویندوز جدید مایکروسافت شروع کرده یا تنظیمات مختلف را تغییر دهید. برای مثال، شما میتوانید ویندوز 11 را مشابه ویندوز 10 کنید.
دقت کنید که دانلود و نصب ویندوز 11 رایگان می باشد ولی در نهایت شما باید آن را کرک کنید تا بعد از گذشت مدتی غیرفعال نشود. برای انجام دادن این کار از سایتهای داخلی و فعال سازهای موجود استفاده کنید. فعال کردن ویندوز 11 بسیار راحت می باشد و فقط کافیست که فعال ساز را نصب کنید و اجازه دهید تا در 30 ثانیه ویندوز شما را فعال نماید. بعد از فعال شدن ویندوز 11 برای مطمئن شدن از این موضوع به تنظیمات و بعد از آن به بخش System و سپس Activation مراجعه کنید و اطمینان پیدا کنید که مثل تصویر زیر ویندوز شما فعال باشد.
نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی شدنی است
یکی از سوالاتی که احتمال دارد برای شما و سایر کاربران پیش بیاید این است که آیا نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی امکان پذیر است؟ در جواب به این سوال باید عرض کنیم که ویندوز 11 هم اکنون با همه لپ تاپها و سیستمها سازگار نمی باشد و در بالا آموزش دادیم که چطور با نصب PC Health Check میتوانید این موضوع را چک کنید.
همچنین بایستی به حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 11 نیز دقت کنید و احتمالاً نصب این ویندوز بر روی سیستم قدیمی شما سبب کند شدن شدید لپ تاپ یا کامپیوتر شود. حتماً توصیه میکنیم قبل از آنکه از سازگار بودن ویندوز 11 با سیستم خود مطمئن نشده اید به نصب ویندوز 11 اقدام نکنید. لازم به ذکر است در حالت کلی میتوان به وسیله نرم افزار Rufus محدودیتهای موجود را تا حد زیادی از میان برد تا اینکه بتوانید بر روی سیستم قدیمی خود هم ویندوز 11 را نصب کنید ولی در کل توصیه ما این است که از نصب این نسخه جدید به روی سیستمهای قدیمی خود اجتناب کنید.
ویندوز 11 نصب کنیم یا نه؟
جواب به این پرسش که آیا ویندوز 11 نصب کنیم یا خیر به خود شما بستگی دارد. در گام نخست بایستی از پشتیبانی این ویندوز از سیستم خود اطمینان حاصل کرده و بعد از آن اقدام به نصب کنید. در کل اکثر کاربران ویندوز حتی در حال استفاده از ویندوز 7 می باشند و در کاربری های روزمره مشکلی ندارند. ویندوز 10 هم اکنون ویژگی های خیلی خوبی دارد و اگر از کارایی آن بر روی لپ تاپ خود راضی هستید و نیازی نیز به ویژگی های جدید گفته شده ندارید، نصب ویندوز 11 ضرورتی ندارد.
حل مشکل نصب ویندوز 11
آیا در انجام دادن مراحل بالا با خطای نصب ویندوز 11 روبرو شدهاید؟ در ادامه این بخش به بررسی مشکل نصب نشدن ویندوز 11 می پردازیم.
اصلیترین خطای نصب ویندوز 11 کدام است؟
- روبرو شدن با خطای no error code
- مشکل نصب نشدن ویندوز 11 به دلیل خطای 0xc1900101
- عدم نصب ویندوز 11 با خطای safe_os phase
- مشکل product key
رفع خطای نصب ویندوز 11
در این قسمت به تعدادی راهکار نصب ویندوز 11 اشاره می کنیم که سبب رفع خطای نصب ویندوز 11 خواهد شد.
فعال کردن TPM در BIOS
یکی از روش های نصب ویندوز 11 همین فعال کردن TPM در BIOS می باشد. هر دفعه که دکمه پاور لپ تاپ خود را فشار میدهید، بایوس نخستین بخشی است که سیستم عامل شما را به اجرا در میآورد و تنظیمات اعمال شده به وسیله شما را بازیابی مینماید و عملاً سبب میشود لپ تاپ شما به سیستم مخصوص خودتان مبدل شده و هردفعه مجبور نشوید تا از نو تنظیمات را مشخص نمایید.
چنانچه قصد تغییر تنظیمات BIOS را دارید نیازمند آن هستید تا به بخش BIOS وارد شوید. کلیدهای ورود به قسمت بایوس برای هر مدلی می تواند متفاوت باشد ولی در حالت کلی می توانید با یکی از دکمههای F2، F1، F12 یا DEL وارد این قسمت شوید.
دکمه بایوس لپ تاپ خود را بایستی به محض روشن کردن لپ تاپ بفشارید تا به بخش تنظیمات بایوس وارد شوید. به طور کلی اما برای یافتن دکمههای مخصوص به لپ تاپ خودتان نام آن را به همراه عبارت BIOS Keys در گوگل جستجو کنید.
بعد از ورود به بخش بایوس به Security رفته و گزینه TPM را در حالت فعال بگذارید. نهایتاً تغییرات اعمال شده را ذخیره نمایید. دقت کنید که این مراحل با توجه به برند لپ تاپ شما و نسخه بایوس میتواند متفاوت باشد و میان تمامی دستگاهها یکسان نمی باشد.
Secure Boot را فعال کنید
برای فعال نمودن این گزینه به تنظیمات لپ تاپ مراجعه کنید و گزینه Update and Security را انتخاب نمایید. اکنون از ستون سمت چپ گزینه Recovery را انتخاب نموده و بر روی Restart now کلیک نمایید. در ادامه گزینه Troubleshoot را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه Advanced options بزنید.
در مرحله بعدی گزینه UEFI Firmware settings را انتخاب نمایید و بعد از ورود لپ تاپ به قسمت بایوس وارد بخش Security و Secure Boot شوید این گزینه را فعال کرده و در آخر تنظیمات را ذخیره نموده و از این قسمت خارج شوید.
GPU driver را حذف کنید
در جستجوی پایین صفحه device manager را سرچ کنید و روی آن کلیک نمایید. اکنون روی گزینه Display adapters کلیک راست کنید و Uninstall device را انتخاب نمایید. بعد از این مرحله سیستم یک درایور جایگزین نصب میکند. این راهکار بسیاری از کاربران را کمک کرده و بعد از انجام دادن این کار توانستهاند نصب ویندوز 11 را به اتمام برسانند.
مروری بر تغییرات ویندوز ۱۱
بعد از نصب ویندوز ۱۱ ممکن است حسابی با آن سرگرم شوید. جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت حتی در نسخه آزمایشی نیز ویژگیهای جذاب زیادی دارد. این سیستم عامل از ظاهر جدیدی برخوردار است که از هم اکنون نظر بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب کرده است. اکنون میخواهیم به شما بزرگترین تغییرات ویندوز ۱۱ را عرض کنیم.
طراحی و رابط کاربری ویندوز 11
ویندوز ۱۱ بیشتر از سایر سیستمعامل های دیگر تلاش کرده به سیستمعامل مک نزدیک شود. طراحی ویندزو ۱۱ خیلی ساده و سرراست می باشد و منوها هم دارای لبههای گردی هستند. آیکون آشنای منوی استارت سیستمعامل ویندوز به جای اینکه در طرف چپ نوار وظیفه وجود داشته باشد، به مرکز انتقال یافته است. با این وجود چنانچه دوست داشته باشید میتوانید این منو را به همان مکان قبلی بازگردانید.
نصب اپلیکیشن اندروید روی ویندوز 11
از دیگر ویژگیهای اصلی ویندوز ۱۱ نصب اپلیکیشنهای اندرویدی می باشد. مایکروسافت استور جدیدی را با همکاری آمازون طراحی نموده که در آن اپلیکیشنهای اندرویدی هم به چشم می خورند. اکثر کاربران ویندوز سالها در انتظار چنین چیزی بودند و اکنون میتوانند آن را بر روی ویندوز ۱۱ مشاهده کنند.
پشتیبانی بهتر از دسکتاپ مجازی
در ویندوز ۱۱ قادر هستید از دسکتاپ مجازی استفاده نمایید. این قسمت در جدیدترین نسخه از سیستم عامل ویندوز بسیار شبیه به مک می باشد. اکنون میتوانید به راحتی در میان صفحههای نمایش مجازی گوناگون در گردش باشید. این بخش در ویندوز ۱۰ دشوارتر بود.
انتقال راحت تر از مانیتور به لپتاپ
ویندوز ۱۱ از ویژگی تازه ای با نام Snap Group و Snap Layouts برخوردار می باشد. در این بخش اپلیکیشنهایی که اخیراً آنها را استفاده کردهاید وجود دارند تا بتوانید به راحتی میان آنها سوییچ کنید. این بخش این اجازه را به شما میدهد تا بتوانید خیلی راحت مانیتور دیگری وصل کرده یا مانیتور را جدا نمایید، بدون اینکه چیزی را در نمایشگر بعدی از دست بدهید. چنانچه به خاطر عرضه ویندوز ۱۱ در فکر خرید مانیتور هستید، بهتر است مانیتور باکیفیت بالایی را خریداری کنید.
اضافه شدن مایکروسافت تیمز به ویندوز ۱۱
مایکروسافت تیمز را به ویندوز ۱۱ آورده تا با انجام این کار اپلیکیشن پیامرسان به خوبی با این سیتسم عامل در تعامل باشد. تیمز روی تسک بار قرار می گیرد و دسترسی به آن هم خیلی سریع می باشد. اکنون میتوانید از روی پلتفرمهای ویندوز، مک، اندروید و iOS به تیمز دسترسی پیدا کنید.
اضافه شدن ویجتهای جدید به ویندوز جدید
ویجتها قبلا نیز بر روی ویندوز موجود بودند. اکنون در ویندوز ۱۱ قادر هستید از منوی تسکبار به ویجتها دسترسی پیدا کنید.
صفحه نمایش لمسی بهتر در پشتیبانی از فرمان صوتی و قلم
انجام این کار توسط مایکروسافت موجب شده که ویندوز ۱۱ بهتر از ویندوز ۱۰ با تبلتها سازگار باشد. آیکونها روی تسکبار با فاصله زیادی قرار گرفتهاند تا لمس کردن آنها به راحتی انجام گیرد. همینطور ژستهای حرکتی زیادتری نیز به این سیستمعامل افزوده شده است. ویندوز ۱۱ از قلم دیجیتالی و ویژگیهای خاص آن نیز پشتیبانی مینماید. در صورتی که قلم شما دارای لرزش یا هپتیک باشد، ویندوز ۱۱ کاری میکند که خیلی خوب لرزشها را حس کنید. این موضوع را در موقع یادداشت کردن و طراحی به خوبی متوجه خواهید شد. در این سیتسم عامل توانایی پایپ با صدا را نیز تجربه می کنید.
اضافه شدن تکنولوژیهای ایکس باکس برای بهبود بازی کردن
ویندوز ۱۱ نقش بزرگی در اجرای بازیها روی پلتفرم رایانه های شخصی دارد. به همین علت مایکروسافت بعضی از ویژگیهایی که تا به حال فقط بر روی ایکس باکس موجود بودند را به ویندوز ۱۱ آورده است. ویژگی هایی همچون Auto HDR و DirectStorage به این سیستم عامل افزوده شده است.
بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10 چگونه انجام میشود؟
به دو روش کلی میتوانید دوباره از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ برگردید و این مستقیما به تعداد روزهایی که از نصب ویندوز ۱۱ بر روی سیستم شما گذشته است وابستگی دارد. چنانچه کمتر از ۱۰ روز می باشد که ویندوز ۱۱ را به روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود نصب کردهاید خیلی راحت خواهید توانست به ویندوز ۱۰ برگردید.
خود شرکت مایکروسافت این قابلیت را در نظر گرفته در صورتی که شما پس از نصب از ویندوز ۱۱ از آن راضی نبودید بتوانید بدون مشکل و خیلی راحت به نسخه قبلی برگردید. برای انجام این کار کافیست به بخش تنظیمات و بعد از آن به بخش System مراجعه کنید و بعد از انتخاب کردن گزینه Windows update بر روی Additional options recovery کلیک نمایید.
با انجام دادن این کار، به منو یک گزینه Recovery options افزوده خواهد شد. اکنون در این بخش بر روی گزینه Go back کلیک نمایید. با انتخاب این گزینه یک صفحه آبی رنگ با پیام ‘’Getting thing ready’’ به روی نمایشگر مشاهده میشود و بایستی اندکی صبر کنید.
در مرحله بعدی مایکروسافت از شما سوال میکند که به چه علت میخواهید به نسخه قبلی برگردید و شما می بایست علت خود را انتخاب نمایید و یا این که آن را توضیح دهید. در ادامه ویندوز از شما سوال میکند که آیا به دنبال آپدیتهای جدیدتر باشد یا نه که شما در این مرحله باید گزینه No thanks را انتخاب کنید.
در این مرحله ویندوز به شما توضیح میدهد که این فرآیند امکان دارد کمی به طول بینجامد و بایستی تا به اتمام رسیدن کمی حوصله به خرج دهید. همینطور یادآوری می کند که با انجام این کار احتمالاً مجبور شوید بعضی نرم افزارهای خود را دوباره نصب کنید. برای رد شدن از این مرحله روی گزینه Next کلیک نمایید.
در نهایت در مرحله بعدی می بایست مجدداً گزینه Next و سپس Go back to windows 10 را انتخاب نمایید.
چگونه بفهمیم چند روز از نصب ویندوز ۱۱ گذشته است؟
برای انجام دادن این کار روشی وجود ندارد و بایستی خودتان به این تاریخ دقت کنید. توصیه میکنیم موقعی که ویندوز ۱۱ را نصب میکنید به روی گوشی یا لپ تاپ یک یادآور برای ۹ روز بعد تنظیم نمایید که چنانچه این نسخه را دوست نداشتید بتوانید به سادگی به نسخه قبلی برگردید.
چگونه بعد از گذشت ۱۰ روز از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ برگردیم؟
چنانچه بیش از ۱۰ روز از نصب ویندوز ۱۱ بر روی سیستم شما گذشته باشد دیگر نخواهید توانست از روش اول استفاده نمایید و بایستی به دنبال روش دوم باشید. در روش دوم باید ویندوز ۱۰ را به روش کلاسیک روی لپ تاپ یا رایانه خود نصب نمایید.
یعنی نخست باید فایل ویندوز را بر روی یک فلش انتقال داده (البته با روشهای مخصوص به خود) و در ادامه به منوی بوت لپ تاپ مراجعه کنید و ویندوز قبلی خود را حذف کرده و ویندوز جدید را نصب نمایید.
در ادامه، این مراحل را به شما آموزش میدهیم و باید مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- نخست اطمینان داشته باشید که هیچ فایل مهمی در درایو اصلی شما موجود نیست؛ زیرا این درایو در فرآیند نصب دوباره ویندوز به طور کامل فرمت میشود. در صورتی که لپ تاپ شما فقط یک درایو اصلی دارد حتما اطلاعات مهم خود را به یک هارد دیسک انتقال بدهید.
- فایل نصبی ویندوز ۱۰ را بر روی لپ تاپ خود بارگیری نمایید. این فایل ممکن است حدود ۴ یا ۵ گیگابایت حجم داشته باشد.
- یک فلش ۸ گیگابایتی یا بیشتر را انتخاب کنید و آن را به سیستم وصل نمایید. دقت کنید که فلش در طول عملیات نصب ویندوز فرمت میشود و چنانچه اطلاعات مهمی روی آن وجود دارد حتما آن را به لپ تاپ یا هارد خود انتقال دهید.
- نرم افزار Rufus را بارگیری و نصب نمایید. سپس این نرم افزار را اجرا کنید و دقیقا فلش وصل شده به سیستم را انتخاب نمایید.
- در ادامه باید فایل بارگیری شده ویندوز را در این نرم افزار انتخاب کرده و بعد از آن گزینه موجود در نرم افزار را به جای GPT به روی MBR قرار دهید (البته چنانچه بوت منو موفق به خواندن فلش نشد بایستی مجدداً GPT را انتخاب نمایید ولی بیشتر لپ تاپ ها و سیستمها با MBR کار میکنند).
- اکنون شروع را انتخاب نمایید تا ویندوز ۱۰ برای نصب بر روی فلش انتقال یابد. این فرایند به نسبت سرعت سیستم شما و همچنین فلش احتمال دارد حدود ۳۰ دقیقه زمان ببرد.
- در ادامه اکنون مدل لپ تاپ خود را در گوگل به همراه Boot menu جستجو نمایید تا دکمههای مخصوص لپ تاپ شما برای وارد شدن به قسمت بوت منو به شما نمایش داده شود. این ترکیب دکمهها یا حتی یک دکمه تکی میتواند برای سیستمهای مختلف فرق داشته باشد.
- اکنون لپ تاپ یا سیستم خود را خاموش کنید. به محض روشن کردن مجدد سیستم دکمههای لازم برای وارد شدن به بوت منو را انتخاب نمایید. حال به منوی بوت منتقل خواهید شد و به راحتی در این قسمت میتوانید فلش متصل شده به ویندوز را انتخاب نمایید.
- بعد از اندکی صبر به قسمت نصب ویندوز ۱۰ منتقل میشوید. در این بخش بایستی نوع ویندوز دلخواه خود و درایو مدنظر را انتخاب نمایید. به این موضوع دقت کنید که درایو اصلی خود که ویندوز در آن وجود داشت را در ابتدا فرمت نمایید.
- در ادامه، فرآیند نصب ویندوز کمی طول خواهد کشید و در نهایت ویندوز بر روی سیستم شما نصب میشود.
- به احتمال بسیار زیاد ویندوز اصلی را روی لپ تاپ خود نصب نکردهاید بعد از بالا آمدن ویندوز بایستی آن را کرک کرده و در نهایت درایورهای مختلف لپ تاپ را بر روی آن نصب نمایید.
سوالات متداول
ویندوز 11 نصب کنیم؟ در جواب به این سوال که ”آیا ویندوز 11 نصب کنیم؟” به خود شما بستگی دارد. در نخستین قدم باید از پشتیبانی این ویندوز از سیستم خود اطمینان حاصل کنید و بعد از آن اقدام به نصب ویندوز کنید.
نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی امکان پذیر است؟ شما یا افراد مختلف احتمال دارد به دنبال آموزش نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی باشید. در جواب بایستی عرض کنیم که ویندوز 11 هم اکنون با تمامی لپ تاپها و سیستمها سازگار نمی باشد و در بالا آموزش دادیم که چگونه با نصب PC Health Check میتوانید این موضوع را چک کنید. بنابرین عملاً آموزش نصب ویندوز 11 بر روی سیستم قدیمی وجود ندارد و نمیتوانید بر روی هر سیستمی ویندوز 11 را نصب کنید. در صورتی که مصمم به استفاده از ویندوز 11 بر روی سیستم قدیمی هستید باید به فکر ارتقای قطعات کامپیوتر خود باشید.